1

2

Przepisy

Przygotowanie:

1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać.
2. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.
3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dodaćstartąna tarce czekolade. Wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachyi piec ok. 30 minut w temperaturze 170 st. C.
4. Ostudzić i podzielić na 2 części. Każdą cześć biszkoptu nasączyć naparem z herbaty i sokiem malinowym oraz 2 łyżkami alkoholu.
5. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szklani gorącej wody, gdy ostygnie dodać do ubitej na sztywną masę śmietany. Gotową masę śmietankową wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugim potem na kolejny i przykryć.
6. Czekoladę połamać, dodać do niej mleko i podgrzewać na lekkim ogniu, aż wszystko się połączy. Gdy polewa ostygnie polać nią wierzch ciasta. Udekorować kleksem śmietanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: