1

2

Przepisy

Baranek wielkanocny

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej,mąkę mieszamy ze sobą i z proszkiem dopieczenia, przesiewamy przez sitko do utartych żółtek, stopniowo. Cytryny sparzany wrzącą wodą,jedną cytrynę wyciskamy, sok, rum dodajemy do miksującego się ciasta. Z drugiej cytryny ścieramy skórkę, dodajemy do ciasta, miksujemy. Foremkę baranka smarujemy masłem,posypujemy mąką,wlewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach przez 45 minut. Upieczonego baranka dekorujemy wstążką, oczka robimy z rozpuszczonej czekolady, posypujemy pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: