1

2

Przepisy

Ciasto krówkowe bez pieczenia

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 20 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj dokładnie: 0,5 szkl. mleka, cukier wanilinowy, 4 żółtka
  2. Wymieszaj 1,5 szkl. mleka, 3/4 kostki margaryny i 0,5 szkl. cukru
  3. Ugotuj mleko z tłuszczem a następnie dodaj, cały czas trzymając na małym ogniu, masę powstałą z 1 części i mieszaj, aż zgęstnieje
  4. Zmiksuj na jednolitą masę i rozprowadź na herbatnikach rozłożonych w formie
  5. Gotuj w wodzie puszkę mleka skondensowanego aż powstanie karmel
  6. Na to rozłóż warstwę krakersów. Na krakersy nałóż karmel powstały z mleka i znowu warstwę krakersów
  7. Ubij śmietanę z 2 łyżkami cukru, dodaj żelatynę rozprowadzoną w 2 łyżkach gorącej wody. Krótką chwilę miksuj do całkowitego połączenia
  8. Masę rozprowadź na krakersach, całość posyp startą czekoladą lub kakao

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: