Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem

  • Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Szpinak rozmrozić, wrzucić na rozgrzane masło, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dusić do momentu aż odparuje wszelka wilgoć. Dodać żółtka oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Doprawić solą i pieprzem oraz dużą szczyptą gałki muszkatołowej. Rozsmarować cienko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Lekko wystudzić.
  2. W czasie pieczenia ciasta szpinakowego twaróg wymieszać zjogurtem, koperkiem, sokiem i tartą skórką z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Masę rozsmarować na cieście szpinakowym, na wierzchu rozłożyć wędzonego łososia. Roladę zrolować. Zawinąć folią spożywczą i wstawić na dwie godziny do lodówki. Podawać pokrojone w plastry.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wydrukuj przepis

Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem

Zgłoś przepis do moderacji