1

2

Przepisy

Pstrąg tęczowy w sosie z białego wina

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

1. Seler naciowy obierz z włókien i pokrój na plasterki. Całość szczypioru poszatkuj (białe i zielone części).
2. Czerwoną cebulę pokrój w kosteczkę, 1 natki koperku drobno poszatkuj. Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa delikatnie podsmaż na oliwie z masłem i olejem z avocado.
3. Do zeszklonych warzyw wlej wino i duś do zredukowania płynu o połowę. Dodaj szczyptę chili i dwie łyżeczki koperku. Następnie dolej bulion, chwilę gotuj do zredukowania sosu, dodaj śmietanę, przemieszaj i odstaw z ognia.
4. Rybę wyfiletuj, nasmaruj solą morską i mieszanką przypraw ziołowych. Rozgrzej na patelni oliwę z masłem. Rybę smaż z jednej strony pod przykryciem, skórą do dna patelni.
5. Rybę wyłóż na talerz, polej gorącym sosem. Podawaj posypaną koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: