1

2

Przepisy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

5/5 5 18 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Białka ugotowanych jajek zetrzeć do salaterki na tarce o grubych oczkach. Na białka wyłożyć odsączony zielony groszek, następnie tuńczyk i pokrojoną w kostkę cebulkę i szczypior. Na szczypior należy wyłożyć odsączoną kukurydzę. Na warstwę kukurydzy wykładamy majonez wymieszany z musztardą i jogurtem oraz pieprzem i solą (do smaku). Na sos majonezowy wykładamy warstwę sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, a na ser żółtka starte na tarce o drobnych oczkach. Wierzch dekorujemy zieloną pietruszką.

Przed podaniem sałatkę jest dobrze lekko schłodzić.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: