1

2

Przepisy

Sałatka krewetkowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Krewetki przelewamy wrzątkiem lub wrzucamy na chwilę do osolonego wrzątku i natychmiast wyciągamy. Krewetki nie mogą zbytnio stwardnieć. Jaja, ogórki i paprykę drobno siekamy. Dodajemy groszek oraz wystudzone i pokrojone krewetki. Delikatnie mieszamy dodając sól i pieprz. Na koniec dodajemy kilka łyżek majonezu Winiary oraz ketchup. Mieszamy i dekorujemy wg uznania całymi krewetkami oraz "figurkami z jajek na twardo".

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: