1

2

Przepisy

Babka o smaku cytrynowym

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 55 minut

porcje: 10 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Przygotowania ciasta; Piekarnik nastawić na temp.180 C,opakowania wsypać do miski,dodać jaja,miękką margarynę i mleko,mieszać mikserem najpierw na niskich,potem na przez ok.3min do gładkiego ciasta.Nakładanie ciasta;Foremkę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia ciasto nałożyć do foremki,wstawić do podgrzanego piekarnika i piec,upieczone ciasto należy wyjąć z formy po ok.10min, cukrem pudrem lub polewą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: