1

2

Przepisy

Dorsz w sosie włoskim

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

222 calories kalorie: 222 kcal / porcja

składniki:

Przygotowanie:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni. Doprawioną przyprawą JARZYNKA i pieprzem rybę podsmaż z jednej strony.
  2. Dorzuć pokrojony w plasterki czosnek i kilka igieł rozmarynu.
  3. Na patelnię wrzuć całe pomidorki, duś ok. 2 minuty.
  4. Ostrożnie przewróć rybę na drugą stronę, dolej wino, duś ok. 5-6 minut, do odparowania płynu o połowę.
  5. Rybę wyłóż na talerz, polej sosem, ułóż pomidorki, podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: