1

2

Przepisy

Picado

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

1. Na łyżce oliwy zrumień boczek. Wyjmij go z garnka łyżką cedzakową, wlej odrobinę madery, by od dna oderwały się wszystkie zrumienione fragmenty.
2. Gdy wino wyparuje, wlej resztę oliwy, rozgrzej i obsmaż pokrojone w kostkę mięso, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek, rozgniecioną piri-piri i pokrojoną w paski paprykę.
3. Wlej resztę wina i duś do miękkości doprawiając Jarzynką do smaku.
4. Pod koniec dołóż obsmażony boczek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: