1

2

Przepisy

GARBURE

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

1.Jarzyny umyte,opłukane pokroic w słupki.
2.Z kostek sporzadzic 2l.wywaru.Warzywa dodac do gotowujacego sie bulionu.Ok.20 minut.
3.Umyte i opłukane ziemniaki pokroic w kostke,i dodac do zupy.Gotowac 10 minut.
4.Ryz dodac do zupy.Pokroic kapuste włoska.Wrzucic do zupy.
5.Podsmażyc koncetrat na margarynie.Gdy ryz jest juz miękki,dodac koncetrat,gotowac ok.5 minut.
6.Zupe zdjac z ognia.Doprawic ziarenkami smaku winiary,sola,pieprzem,maga.Podawaz z drobno pokrojonymkoperkiem.
SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: