Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Nadziewane grzyby Portobello

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy bulion według przepisu na opakowaniu.
  2. Zalewamy nim ryż i gotujemy go w bulionie do miękkości. Dzięki temu zabiegowi ryż będzie smaczniejszy od gotowanego w wodzie.
  3. Czyścimy grzyby, odcinamy ogonki i siekamy je drobniutko. Ser trzemy w łezkę, a boczek kroimy w plasterki. Do ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy natkę pietruszki, starty ser i kurkumę. Mieszamy farsz, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadziewamy nim kapelusze, nakrywamy je plasterkami boczku, ustawiamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  4. Zapiekamy grzyby około 30 minut w temp. 180 stopni - do chwili, gdy boczek lekko się przyrumieni. Podajemy je z sosem Salsa.

Opis przepisu:

Nadziewane grzyby Portobello to nic innego jak pyszne danie na obiad. Nadzienie wykonaj z ugotowanego w bulionie cielęcym Winiary ryżu, a gdy już wystygnie, dodaj do niego natkę pietruszki, starty ser i kurkumę oraz przypraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnij kapelusze grzybów portobello, nakryj plasterkami boczku i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Wspaniały i oryginalny obiad gotowy, wypróbuj koniecznie przepis na nadziewane grzyby Portobello.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?