Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Jabłecznik Królewski

  • czas Łączny czas: 165 min (Przygotowanie: 45 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 24
  • kalorie Kalorie: 197 kcal / 1 porcję

Jabłecznik królewski na puszystym cieście biszkoptowym zachwyci wszystkich miłośników jabłkowych słodkości! Dzięki Galaretce o smaku cytrynowym WINIARY jabłkowa masa tężeje i nabiera orzeźwiającej, cytrusowej nutki. Gotowy jabłecznik można udekorować bitą śmietaną i owocami z konfitur oraz zaserwować w charakterze tortu.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z produktów na ciasto upiecz biszkopt (35 minut w temp,170°C).
  2. Jabłka obierz i pokrój w cząstki, wrzuć do garnka. Dolej wodę, wsyp cukier i gotuj do miękkości.
  3. Przecedź jabłka, oddzielając je od syropu. Zmiksuj je (ciepłe), dodając 1 szklankę pozostawionego syropu, i dodaj galaretki.
  4. Masę dobrze wymieszaj i ostudź.
  5. Biszkopt przetnij i przełóż masą, polukruj górną część.
Kalorie: 197 kcal / 24 porcję

Potrzebne składniki:

  • nadzienie:
  • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY (2 opakowania)
  • cukier (100 g)
  • jabłka (2 kg)
  • woda (2 szklanki)
  • ciasto:
  • Proszek do pieczenia WINIARY (1 łyżeczka)
  • cukier (180 g)
  • jajko (6 sztuk)
  • mąka (0,5 kg)
  • mąka ziemniaczana (180 g)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 21 listopada 2013
    nulkaa22

    Jak czytam przepis, to mam ochotę już iść do kuchni i przygotować to ciacho!:)

    +0
  • 15 listopada 2013
    szork

    w proszku na pewno

    +0
  • 27 października 2013
    lilo123

    a czy galaretke w proszku dasypać czy rozrzedzoną ?

    +0
  • 1 października 2013
    kasia8768

    uwielbiam jabłeczniki, a ten smakuje wysmienicie!

    +0
  • 21 sierpnia 2013
    lukas2007

    Uwielbiam jabłeczniki

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Jabłecznik Królewski
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Jabłecznik Królewski

Wydrukuj przepis

Jabłecznik Królewski

Zgłoś przepis do moderacji