1

2

Przepisy

Jabłecznik Królewski

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 24 porcje

197 calories kalorie: 197 kcal / porcja

Jabłecznik królewski na puszystym cieście biszkoptowym zachwyci wszystkich miłośników jabłkowych słodkości! Dzięki Galaretce o smaku cytrynowym WINIARY jabłkowa masa tężeje i nabiera orzeźwiającej, cytrusowej nutki. Gotowy jabłecznik można udekorować bitą śmietaną i owocami z konfitur oraz zaserwować w charakterze tortu.

składniki:

Liczba porcji:

nadzienie:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Z produktów na ciasto upiecz biszkopt (35 minut w temp,170°C).
  2. Jabłka obierz i pokrój w cząstki, wrzuć do garnka. Dolej wodę, wsyp cukier i gotuj do miękkości.
  3. Przecedź jabłka, oddzielając je od syropu. Zmiksuj je (ciepłe), dodając 1 szklankę pozostawionego syropu, i dodaj galaretki.
  4. Masę dobrze wymieszaj i ostudź.
  5. Biszkopt przetnij i przełóż masą, polukruj górną część.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: