Marokańska sałatka z ciecierzycy i kaszy kuskus

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kuskus wymieszać z rodzynkami w misce i zalać gorącym bulionem warzywnym Winiary. Przykryć naczynie i odstawić na 5 minut.
  2. SOS: W małym słoiczku wymieszać olej, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, przyprawy i sól, zamknąć słoik i wstrząsać, aby wszystko ładnie się wymieszało.
  3. Kuskus rozdrobnić widelcem, aby oddzielić ziarna, wymieszać ze startą marchewką, pokrojoną papryką, posiekaną cebulką, osączoną z zalewy ciecierzycą oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
  4. Polać całość sosem i wymieszać razem, aż wszystko będzie dobrze połączone.

Opis przepisu:

Marokańska sałatka z ciecierzycy i kaszy kuskus to propozycja na orientalną i pełną aromatów sałatkę. Kuskus zalany Bulionem warzywnym WINIARY nabierze warzywnego smaku, natomiast dodatek sosu z czosnku, soku z cytryny i orientalnych przypraw sprawi, że kuskus zyska niezwykle oryginalny charakter. Natomiast dodatek warzyw i posiekanej pietruszki nada całości wytrawnego wykończenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?