1

2

Przepisy

Potrawka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 7 porcji

Przygotowanie:

Piersi oczyścić,umyć i osuszyć. Pokroić piersi w średnią kostkę dodać 2 łyżeczki papryki czerwonej mielonej i przyprawić solą i pieprzem.Odłożyć na pół godziny do lodówki.Po tym czasie podpiec na margarynie. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i również podsmażyć na maśle.Ryż ugotować dodając do wody kostki rosołowe drobiowe. Wszystkie składniki połączyć razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: