1

2

Przepisy

Aromatyczny ryż z marchewką i jabłkiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Ryż opłukać, gotować 20 minut w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Jabłka umyć, pokroić w kostkę, a obraną marchewkę w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać marchewkę i curry, wymieszać i poddusić. Dodać jabłka, chwilę dusić. Podlać bulionem drobiowym Winiary, wsypać skórkę z cytryny, oprószyć gałką muszkatołową, wymieszać i przykryć patelnię. Całość dusić na małym ogniu 8-10 min. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Masę wyłożyć dookoła ryżu, polać jogurtem i ozdobić natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: