1

2

Przepisy

Barszcz a` la ćwikła

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 6 porcji

248 calories kalorie: 248 kcal / porcja

Barszcz a` la ćwikła to mix żurku z barszczem czerwonym. Do ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę, dodajemy Żurek Naszą Specjalność WINIARY, kiełbasę pokrojoną w kostkę i Barszcz czerwony Ekspresową Zupę WINIARY. Pod koniec gotowania barszcz a` la ćwikłę doprawiamy chrzanem i śmietaną. Gotową zupę warto podać z jajkami na twardo, pokrojonymi w ćwiartki. Barszcz a` la ćwikła to złoty środek dla wszystkich tych, którzy wciąż nie mogą się zdecydować – barszcz czy żurek? ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
  2. Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
  3. Żurek rozprowadź w 1 l zimnej wody.
  4. Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
  5. Kiełbasę pokrój w kostkę.
  6. Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
  7. Dodaj chrzan i śmietanę.
  8. Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: