Sałatka a’la Waldorf

Oceń ten przepis!

5/5 5 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Porcje 4

5/5 5 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
  2. Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
  3. Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
  4. Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
  5. Seler dołącz do jabłek.
  6. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
  7. Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
  8. Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
  9. Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
  10. Podawaj jako przystawkę.

Opis przepisu:

Są takie potrawy, o których można powiedzieć, że byłyby godne królewskiego stołu... Oto przepis na jedną z nich - sałatka a’la Waldorf, która rozpieści Twój zmysł smaku! Danie składa się z kompozycji orzechów włoskich, rukoli, rodzynek, selera, jabłka i cynamonu. A całość wymieszana jest z pysznym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?