1

2

Przepisy

Sałatka z mango i krewetek

4/5 4 25 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

235 calories kalorie: 235 kcal / porcja

Marynowane krewetki, mango i odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY – to pomysł na przekąskę, która nada się nawet na eleganckie przyjęcie. Sałatka z mango i krewetek jest doskonałym przykładem na niestandardowe połączenie składników, które skomponowane w jednej sałatce, zaskakują bogactwem smaków i aromatów.

składniki:

Liczba porcji:

marynata:

Przygotowanie:

  1. Krewetki sparz i obierz.
  2. Obierz i drobno posiekaj czosnek.
  3. Miód, olej, sok z cytryny, ostrą paprykę i czosnek wymieszaj.
  4. Dodaj do mieszaniny oczyszczone krewetki i marynuj je przez 30 minut.
  5. Obierz mango.
  6. Wzdłuż owocu obieraczką do warzyw strugaj miąższ o szerokości ok. 2 cm.
  7. Mix sałat wyłóż do miski.
  8. Na sałatach układaj zwinięte w rulon mango, odsączone z marynaty krewetki i kiełki słonecznika.
  9. Majonez połącz z jogurtem i ketchupem.
  10. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
  11. Sałatkę podawaj polaną dekoracyjnie sosem majonezowym i posypaną słonecznikiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: