Sałatka z mango i krewetek

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Oczekiwanie 32 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

marynata:

Przygotowanie:

  1. Krewetki sparz i obierz.
  2. Obierz i drobno posiekaj czosnek.
  3. Miód, olej, sok z cytryny, ostrą paprykę i czosnek wymieszaj.
  4. Dodaj do mieszaniny oczyszczone krewetki i marynuj je przez 30 minut.
  5. Obierz mango.
  6. Wzdłuż owocu obieraczką do warzyw strugaj miąższ o szerokości ok. 2 cm.
  7. Mix sałat wyłóż do miski.
  8. Na sałatach układaj zwinięte w rulon mango, odsączone z marynaty krewetki i kiełki słonecznika.
  9. Majonez połącz z jogurtem i ketchupem.
  10. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
  11. Sałatkę podawaj polaną dekoracyjnie sosem majonezowym i posypaną słonecznikiem.

Opis przepisu:

Marynowane krewetki, mango i odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY – to pomysł na przekąskę, która nada się nawet na eleganckie przyjęcie. Sałatka z mango i krewetek jest doskonałym przykładem na niestandardowe połączenie składników, które skomponowane w jednej sałatce, zaskakują bogactwem smaków i aromatów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?