Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rolada z szynki

  • czas Łączny czas: 195 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 229 kcal / 1 porcję


Delikatna masa z serka homogenizowanego, majonezu i marynowanych pieczarek, owinięta w szynkę konserwową, to wyjątkowo pyszna ozdoba nie tylko Wielkanocnego stołu.Rolada z szynki konserwowej z ogórkiem i pieczarkami marynowanymi to pyszna propozycja na ciekawe śniadanie, kolację na zimno, jak i na przystawki na imprezę lub rodzinne spotkanie. Roladki z szynki nadziewamy również Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i naturalnym serkiem homogenizowanym, tworzącym aksamitną, kremową kompozycję.

Przekąski z szynką doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem do smaku. Do rolad z szynki możesz użyć również pieprzu ziołowego, ulubionej wędliny i innych grzybów marynowanych. Polecamy podawanie przystawek na liściach sałaty.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę WINIARY zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut.
  2. Pokrój szynkę w plastry i ułóż w prostokąt (30x40 cm) na folii aluminiowej, tak aby delikatnie zachodziły na siebie.
  3. Pokrój ogórki i pieczarki w drobną kostkę. Do warzyw dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, serek i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Podgrzej Żelatynę WINIARY na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i dodaj masę serową, energicznie mieszając.
  5. Tak powstałą masę rozsmaruj na szynce. Zwiń całość w rulon wzdłuż dłuższego boku i zawiń roladę ciasno w folię.
  6. Odstaw roladę do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Po wyjęciu z lodówki zdejmij folię i pokrój roladę w ukośne plastry o szerokości ok. 1 cm.
  8. Rozłóż plastry na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.
Kalorie: 229 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Dekoracyjny WINIARY (4 łyżki)
  • Żelatyna WINIARY (1 łyżka)
  • szynka konserwowa (300 g)
  • ogórek konserwowy (3 sztuki)
  • pieczarki marynowane (4 sztuki)
  • serek naturalny homogenizowany (200 g)
  • posiekany koperek (2 łyżki)
  • sól (1 szczypta)
  • pieprz (1 szczypta)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

wielkanoc 2015

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 lipca 2014
    szpileczkaa

    Świetny pomysł

    +0
  • 1 czerwca 2014
    Konczi

    po prostu pycha

    +0
  • 31 maja 2014
    kaziawr

    ciekawe

    +0
  • 31 maja 2014
    RENIZ

    idealna przystawka

    +0
  • 22 kwietnia 2014
    AlexM

    fajne roladki

    +0
  • 10 kwietnia 2014
    grzelmak

    pycha!!! polecam

    +0
  • 10 lutego 2014
    malinowaViki

    wow wygląda super,pomysł warty wypróbowania

    +0
  • 2 stycznia 2014
    mojesmaki

    przekąska idealna na spotkanie ze znajomymi

    +0
  • 1 stycznia 2014
    nulkaa22

    wygląda świetnie, na pewno musze spróbować zrobić

    +0
  • 29 grudnia 2013
    Winb8c54fc4

    No i gotowa przystawka na Sylwestra

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rolada z szynki
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rolada z szynki

Wydrukuj przepis

Rolada z szynki

Zgłoś przepis do moderacji