Rolada z szynki

Oceń ten przepis!

5/5 5 84 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 84 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę WINIARY zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut.
  2. Pokrój szynkę w plastry i ułóż w prostokąt (30x40 cm) na folii aluminiowej tak, aby delikatnie zachodziły na siebie.
  3. Pokrój ogórki i pieczarki w drobną kostkę. Do warzyw dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, serek i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Podgrzej Żelatynę WINIARY rozrobioną z wodą na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i dodaj masę serową energicznie mieszając.
  5. Tak powstałą masę rozsmaruj na szynce. Zwiń całość w rulon wzdłuż dłuższego boku i zawiń roladę ciasno w folię.
  6. Odstaw roladę do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Po wyjęciu z lodówki zdejmij folię i pokrój roladę w ukośne plastry o szerokości ok. 1 cm.
  8. Rozłóż plastry na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.

Opis przepisu:


Delikatna masa z serka homogenizowanego, majonezu i marynowanych pieczarek, owinięta w szynkę konserwową, to wyjątkowo pyszna ozdoba nie tylko wielkanocnego stołu. Rolada z szynki konserwowej z ogórkiem i pieczarkami marynowanymi to pyszna propozycja na ciekawe śniadanie, kolację na zimno, jak i na przystawki na imprezę lub rodzinne spotkanie. Roladki z szynki nadziewamy również Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i naturalnym serkiem homogenizowanym, tworzącym aksamitną, kremową kompozycję.

Przekąski z szynką doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem do smaku. Do rolad z szynki możesz użyć również pieprzu ziołowego, ulubionej wędliny i innych grzybów marynowanych. Polecamy podawanie przystawek na liściach sałaty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?