1

2

Przepisy

Jajka z krewetkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Elegancka, oryginalna przekąska: połówki jajek na twardo z krewetkami oraz pastą z awokado i żółtek, doprawioną Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, sosem tabasco i świeżą kolendrą. Jajka z krewetkami wyglądają bardzo dekoracyjnie, ułożone na liściach frezowanej sałaty i ozdobione listkami kolendry lub pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki.
  2. Całe awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
  3. Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado, rozgnieć widelcem z sokiem z cytryny i wymieszaj z tabasco oraz Majonezem.
  4. Pod koniec mieszania oprósz solą i pieprzem, dodaj pokrojoną drobno kolendrę oraz rozdrobnione żółtka.
  5. Farsz nałóż w połówki jajek.
  6. Na wierzch ułóż sparzone krewetki.
  7. Udekoruj listkami świeżej kolendry lub natki pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: