1

2

Przepisy

Jajka ze śledziem

4/5 4 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Jajka ze śledziem to ciekawy pomysł na wielkanocne śniadanie, ale nie tylko! Sprawdzą się również jako przystawki na przyjęciu lub przekąski na spotkaniu ze znajomymi. Są łatwe w przygotowaniu i nie zajmują dużo czasu. Do udekorowania jaj możesz użyć pietruszki lub koperku, a ciekawym dodatkiem będzie dodatkiem będzie odrobina kawioru.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek zetrzyj na grubej tarce, odciśnij z soku.
  2. Filety śledziowe pokrój w drobną kostkę.
  3. Cebulę obierz i również pokrój w drobną kostkę.
  4. Umyj i pokrój drobno koperek.
  5. Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół.
  6. Żółtka delikatnie usuń z połówek, a następnie rozgnieć widelcem i połącz z Majonezem, połową śledzi, ogórkiem kiszonym, cebulą i pokrojonym koperkiem.
  7. Farsz nałóż na połówki jaj.
  8. Na wierzchu jajek ułóż pozostałą część filetów śledziowych.
  9. Jajka udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: