1

2

Przepisy

Barszcz wiosenny z awokado

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje


Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.

Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
  2. Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
  3. Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty, a następnie zmiksuj.
  4. Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
  5. Całość gotuj 5 minut.
  6. Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy.
  7. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Na smalcu usmaż jajka sadzone.
  9. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: