Barszcz wiosenny z awokado

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
  2. Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
  3. Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty, a następnie zmiksuj.
  4. Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
  5. Całość gotuj 5 minut.
  6. Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Na smalcu usmaż jajka sadzone.
  8. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.

Opis przepisu:


Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.

Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?