1

2

Przepisy

ostra kartoflanka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Na rozgrzany olej wrzucamy 2 drobno pokrojone cebule, dusimy do miekkości. Następnie wrzucamy 4 pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę dusimy i dodajemy paprykę ostrą i słodką /ilośc wg. uznania/, mieszamy kilka razy i dodajemy wodę, tylko tyle aby zakryła składnik w garnku. Następnie wrzucamy kostkę- bulion na żeberkach i dusimy na małym ogniu do miękkości.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: