1

2

Przepisy

Kotlety wieprzowe w leczo

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

1. Słoninę pokrój w plastry, zrumień na patelni i odłóż.
2. Kotlety oprósz Ziarenkami Smaku i pieprzem, zrumień na tłuszczu wytopionym ze słoniny.
3. Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do mięsa, smaż ok. 3 minuty.
4. Dodaj paprykę w proszku, kminek, plasterki czosnku, pokrojoną w półplasterki paprykę oraz pomidory pokrojone w ćwiartki.
5. Podlej winem i duś pod przykryciem ok. 30 minut.
6. Dodaj pokrojone w plasterki kiełbaski i słoninę. Duś kolejne 15 minut, podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: