1

2

Przepisy

Galaretka z indyka

5/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 18 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Przygotowujemy wywar z chrząstek ok. 1,5 litra. W wywarze gotujemy włoszczyznę oraz pierś z indyka.Dodajemy kostkę rosołową Winiary, pieprz i sól do smaku. Gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmujemy wszystko z wywaru. Pierś z indyka oraz marchewkę kroimy w kostkę, wywar przecedzamy. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru. Przygotowujemy półmiski, na dnie układamy ugotowane wcześniej jajko na twardo pokrojone w plastry, groszek, kukurydzę, oliwki, paprykę, marchewkę oraz mięso z piersi. Zalewamy przecedzonym wywarem i odstawiamy, aż galaretka stężeje. Podajemy z cytryną. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: