Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Galaretka z indyka

  • Galaretka z indyka
  • czas Łączny czas: 78 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 18 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przygotowujemy wywar z chrząstek ok. 1,5 litra. W wywarze gotujemy włoszczyznę oraz pierś z indyka.Dodajemy kostkę rosołową Winiary, pieprz i sól do smaku. Gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmujemy wszystko z wywaru. Pierś z indyka oraz marchewkę kroimy w kostkę, wywar przecedzamy. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru. Przygotowujemy półmiski, na dnie układamy ugotowane wcześniej jajko na twardo pokrojone w plastry, groszek, kukurydzę, oliwki, paprykę, marchewkę oraz mięso z piersi. Zalewamy przecedzonym wywarem i odstawiamy, aż galaretka stężeje. Podajemy z cytryną. Smacznego!
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Galaretka z indyka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Galaretka z indyka

Wydrukuj przepis

Galaretka z indyka

Zgłoś przepis do moderacji