1

2

Przepisy

Galaretki z kurczaka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Udka i całą marchewkę gotujemy w 1 l wody z dodatkiem kostki bulionowej z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia a następnie rozdrabniamy na małe kawałki. Marchewkę kroimy w plasterki. W niewielkich szklaneczkach układamy kolejno warstwami marchewkę, kukurydzę i kurczaka a wierzch posypujemy zielonym groszkiem.

Rozpuścić w 1/2 litra wody kostkę bulionową warzywną, dodać żelatynę i po 30 minutach całość zagotować, przecedzić przez drobne sitko i zalać galaretki. Odstawić do lodówki do stężenia. Po zastygnięciu galaretkę delikatnie obkroić nożem i wyjąć ze szklanki.Udekorować natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: