1

2

Przepisy

Sledzie w galarecie winnej!!!

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Seler i marchew umyte pokroić na pół. Do garnka nalać 300 ml wody, wlać wino i ocet, dodać sól, pieprz i liście laurowe,kostkę Winiary. Wrzucić seler i marchew, ugotować na półmiękko. Śledzie opłukać z zalewy, włożyć do wrzącego wywaru i gotować 5 minut. Wyjąć, lekko przestudzić, pokroić w dużą kostkę. Wywar przecedzić przez gęste sito, rozpuścić żelatynę, odstawić do ostygnięcia. Ugotowane warzywa pokroić w małą kostkę. Do przygotowanych misek lub salaterek wlać trochę galarety, ostudzić. Rozłożyć kawałki śledzia i warzywa, zalać pozostałą galaretką, odstawić do zastygnięcia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: