1

2

Przepisy

Pierś kurczaka po hindusku (niby curry, niby gulasz)

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki i obsmażyć na oleju.

Pieczarki jeśli są małe pozostawić w całości, średnie przekroić na połowę, duże na ćwiartki, ogonki odciąć, pokroić w talarki.

Mięso, pieczarki, paprykę pokrojoną w niezbyt małą kostkę, śliwki pokrojone w paseczki, rodzynki, kostki rosołowe i przyprawy włożyć do garnka, podlać szklanką wody i dusić 15 min.

Następnie dodać koncentrat i zagotować, groszek dodać wraz z zalewą. Sos zagęścić mąką
rozmieszaną w wodzie do odpowiedniej gęstości i zagotować (używam mąki krupczatki bo nie robią się kluchy).

Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem i gotowe.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • gastronomygo
    napisane jest że jest to pierś po hindusku, a słowo 'niby' nie znaczy 'jest'.. jak widać hejterstwa w internecie nigdy za wiele..
  • karciaCZ
    to nie jest prawdziwe indyjskie curry to nawet nie jest nic bliskiego, dodanie samej przyprawy curry nie wystarczy.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: