1

2

Przepisy

Jajka z paluszkami krabowymi i kawiorem

5/5 5 27 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

190 calories kalorie: 190 kcal / porcja

Jajka z paluszkami krabowymi I kawiorem to pomysł na przekąskę dla wszystkich miłośników owoców morza! Jajka ugotowane na twardo, dzielimy na połówki i wyciągamy z nich żółtka, które następnie łączymy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Tak przygotowaną masą wypełniamy środki jajek, po czym przygotowujemy kolejny farsz – z paluszków krabowych, kawioru i majonezu – doprawiony dodatkowo sokiem z cytryny. Farsz krabowy nakładamy na połówki jajek, a gotowe jajka z paluszkami krabowymi i kawiorem podajemy na liściach sałaty i dekorujemy posiekanym koperkiem lub naszą ulubioną zieleniną. Wykwintne jajka z farszem krabowym możesz podawać jako wielkanocną, świąteczną przystawkę!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz, przekrój na połowę.
  2. Z połówek ostrożnie wyjmij żółtka. Żółtka utrzyj z łyżką Majonezu Dekoracyjnego i z chrzanem.
  3. Masę nałóż w miejsca wyjętych wcześniej żółtek.
  4. Paluszki krabowe pokrój w drobną kostkę, dodaj do nich kawior i łyżkę Majonezu.
  5. Dopraw sokiem z cytryny.
  6. Farsz nałóż na połówki jajek.
  7. Jajka ułóż na liściach sałaty i udekoruj koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: