1

2

Przepisy

Nadziewana papryka z pierzynką serową

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

1. Papryki umyć i sparzyć gorącą wodą następnie przeciąć na pół i
usunąć nasiona.
2.Do rozgrzanej z olejem patelni wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki smażyć kilka minut następnie dodać mięso mielone i pokrojoną w
kostkę cebule smażyć około 15 min, następnie dodać 2 kostki WINIARY rosół wołowy i
wymieszać.Doprawić solą lub pieprzem według uznania.
3.Tak przygotowanym farszem wypełnić papryki i ułożyć na wyłożoną
folią aluminiową brytwanę (można też włożyć do żaroodpornego
naczynia posmarowanego olejem lub masłem).
Następnie piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez około 15 min.Po
15 min wyjąć z piekarnika i posypać startym serem każdą połówkę
papryki i włożyć z powrotem do piekarnika na 10 min.
Można podawać z ziemniaczkami i sałatką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: