1

2

Przepisy

Jawajskie curry rybne z dorszem i krewetkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

1. Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotkę.
2. Imbir obierz i pokrój.
3. Posiekaj czosnek, oczyść i pokrój papryczkę chilli. Dorzuć na patelnię.
4. Dodaj curry i mocno podgrzej całą zawartość patelni.
5. Wlej mleczko kokosowe, gotuj kilka minut.
6. Dorsza pokrój na małe kawałki, połóż na patelni.
7. Dodaj śmietankę kokosową, pomidorki i sok z limonki, dopraw Ziarenkami Smaku.
8. Jako ostatnie dodaj krewetki i duś, aż będą gotowe.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: