1

2

Przepisy

Brokuły z fetą!!

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 1 minut

porcje: 3 porcje

Przygotowanie:

Brokuły ugotować w osolonej wodzie, tak aby były al dente. Cebulkę podsmażyć na masełku lub na margarynie. Na dno płaskiego półmiska wykładamy "różyczki" brokuł, posypujemy je rozdrobnioną fetą i polewamy zrumienioną cebulką. Następnie przygotowujemy sos, który składa się z jogurtu naturalnego, majonezu oraz bulionu WINIARY. Wszystkie te składniki należy dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki, a następnie polać całość. Na koniec danie posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika lub sezamu. Przygotowanie tego dania zajmie Ci nie dłużej niż 30 min, a od razu po przygotowaniu można je jeść!! Smacznego!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: