1

2

Przepisy

makaron z kurczakiem i pieczarkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Wrzucamy do gotującej się wody makaron, i gotujemy go 15 min. W międzyczasie podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka i potarte w pióra pieczarki oraz cebulę. Dolewamy pół szklanki wody, wrzucamy kostkę bulionu warzywnego i doprawiamy dodatkowo łyżeczką uniwersalnych ziarenek smaku, oraz szczyptą soli i pieprzu. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do reszty podsmażanych składników. Wszystko podsmażać na lekkim ogniu. W szklance wymieszać dwie łyżki śmietany, jedną łyżkę mąki i 1/3 szklanki wody, dodać to do podsmażanych składników. Wszystko wymieszać, podawać z świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego !

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: