1

2

Przepisy

Sałatka Tuńczykowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Do przyrządzenia potrzebujemy naczynie szklane do sałatek mniej więcej 3litrowe,durszlak,miskę lub garnek pod durszlak,deskę do krojenia,dość duży garnek do ugotowania jaj..
Następnie:
1.Jaja gotujemy na twardo.
2.Kukurydze odcedzamy i dość mocno odduszamy wrzucając do przyszykowanego naczynia.
3.Z Tuńczykiem robimy tak samo jak z kukurydzą.
4.Fasole odcedzamy i płuczemy.Wrzucamy do naczynia.
5.Ogórki kroimy w kostkę i również dość mocno odduszamy wrzucając do naczynia.
6.Jaja obieramy,kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
7.Mieszamy wszystkie składniki dodając sól i pieprz wedle uznania.
8.Majonez również dodajemy do składników wedle uznania i mieszamy.
9.Gdy już wszystko wymieszamy wstawiamy nasz sałatkę na około 1 godzinę do lodówki aby wszystko trochę przeszło.
10.ŻYCZĘ SMACZNEGO :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: