Makaron penne z kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Filet opłukać, pokroić w kostkę i lekko przyprószyć przyprawą do kurczaka. Następnie pokroić cebulę i podsmażyć z mięsem na dużej, głębokiej patelni.
  3. Gdy mięso już się przyrumieni, w szklance ciepłej wody rozpuścić kostkę bulionową i powoli wlać na patelnię. Do tego wlać jeszcze szklankę czystej ciepłej wody. Chwilę poddusić, ciągle mieszając.
  4. Następnie dodać 1 lub 2 łyżki przecieru pomidorowego i przyprawić do smaku. Przemieszać. W razie potrzeby zagęścić łyżką mąki przesianej nad patelnią przez sitko.
  5. Dodać makaron, dobrze wymieszać, dodać warzywa konserwowe: marchewkę, groszek i kukurydzę (wcześniej odcedzone). Posypać natką pietruszki. Podawać na gorąco.

Opis przepisu:

Makaron penne z kurczakiem to pomysł na obiad, którego przygotowanie zajmie ci pół godziny. Kurczaka przyprawiamy i podsmażamy z cebulką, a następnie dusimy w bulionie przyrządzonym z Rosołu drobiowego WINIARY, a także z dodatkiem soczystego przecieru pomidorowego. Dzięki tym dodatkom mięso staje się niezwykle aromatyczne. Do potrawy dodaj także kolorowe warzywa konserwowe, a gotowy makaron penne z kurczakiem podawaj na ciepło i posypany świeżą natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?