1

2

Przepisy

Łosoś w sosie cytrynowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

W miseczce rozpuszczamy kostkę bulionową z minimalną ilością wody i nacieramy tym rybę ( lub namaczamy).W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy łososia.
Smażymy i dodajemy wino, sok z wyciśniętej cytryny i startą na tarce do parmezanu skórkę cytrynową. Dusimy bez przykrycia aż wino odparuje. Następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem ( nie solimy) . Dusimy jeszcze około 3- 5 minut . Podajemy na ciepło z ryżem i sałatką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: