1

2

Przepisy

Zupa chrzanowo - jabłkowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę a jabła zetrzeć na tarce na grubych oczkach, następnie podsmażyć do miękkości na maśle.
Kostki rosołowe Winiary rozpuścić w 1 litrze wrzątku, następnie dodać podsmażone jabłka i cebule. Całość doprowadzić do wrzenia, dodać chrzan, śmietanę, i zagęścić mąką. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z białą kiełbasą i ugotowanym jajkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: