Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kotlety mielone z pieczarkami

  • Kotlety mielone z pieczarkami
  • czas Łączny czas: 20 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli.
  2. Bulion wołowy rozpuścić w odrobinie gorącej wody, lekko przestudzić dodać do mięsa mielonego.
  3. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • bułka czerstwa -2 małe szt
  • mięso mielone -0,5 kg
  • jajko -1 szt
  • cebula -2 szt
  • pieczarki -350 g
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta
  • 1 kostka bulion wołowy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kotlety mielone z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kotlety mielone z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Kotlety mielone z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji