1

2

Przepisy

Zupa z cieicorki z natką pietruszki

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Cieciorkę namaczamy na noc. Następnego dnia płuczemy i gotujemy do miękkości. Cebulę i pietruszkę wkładamy do rozdrabniacza i drobniutko mielimy. Na patelni o grubym dnie nagrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę z pietruszką aż cebula się zarumieni. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną cieciorkę i smażmy około 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0,7 litra przegotowanej gorącej wody.
Zalewamy wywarem cieciorkę z cebulą i pietruszką. Gotujemy na małym ogniu 5-8 minut.
Odstawiamy na chwilę , aby zupa trochę ostygła. po czym widelcem rozgniatamy cieciorkę, tak aby zupa była gęsta.
Podgrzewamy zupę doprawiając ją sokiem z 1/3 cytryny. Resztę wykorzystujemy do dekoracji.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: