1

2

Przepisy

Polędwiczki z suszonymi grzybami

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Grzyby 1 dzień wcześniej zalewamy wrzątkiem. Następnego dnia gotujemy grzyby na małym ogniu około 40 minut. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na oleju. Polędwiczki nacieramy musztardą i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie nacinamy na środku i wypełniamy posiekanymi grzybami i cebulką. Spinamy wykałaczkami. Wkładamy do woreczka do pieczenia razem z kostką bulionową i zapiekamy około 1 godzinę. po tym czasie przekładamy do garnka i przelewamy sos powstały podczas pieczenia. Nastawiamy na mały ogień. Doprawiamy Warzylionem do smaku. Gdy mięso będzie gotowe to w osobnej miseczce rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do sosu ciągle mieszając. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki i kroimy na porcje. Polewamy sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: