1

2

Przepisy

Tajska zupa z masłem orzechowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Smażymy czosnek, chilli i cebulę przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, ziemniaki, selera i marchew. Smażymy przez 4-5 minut często mieszając. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 3 i 3/4 szklanki wody. Zawartość patelni przekładamy do gotującego się bulionu. Dodajemy pieprz cayenne, kukurydzę i masło orzechowe. Gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu kiedy warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką masę. Przelewamy do miseczek, dekorujemy posiekanymi orzeszkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: