1

2

Przepisy

Galareta z Bulionem Babuni Drobiowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę .Dodajemy umyte udka z kurczaka ziele angielskie ,liść laurowy ,pieprz w ziarnkach. Gotujemy na małym ogniu.Dodajemy bulion drobiowy Babuni Winiar . Gotujemy do miękkości mięsa jakąś godzinkę ,Wyjmujemy udka obieramy z mięska na kawałki kroimy. Wkładamy z powrotem do Garnka i dodajemy marchewkę z groszkiem , marchewka jest w kostkę pokrojona .Gotujemy z 20 minut .Żelatynę zalewamy pół szklanki zimnej przegotowanej wody zostawiamy na 20 minut, w tym czasie pęcznieje . Żelatynę wkładamy do garnka i mieszamy do rozpuszczenia nie gotujemy już . Przelewamy galaretę w słoiki albo szklaneczki kto co woli .Jak ostygnie możemy wstawić do lodówki szybciej nam zgęstnieje .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: