1

2

Przepisy

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i parówek

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

1. Kaszę gotujemy w wodzie z kostką WINIARY. Odcedzamy i studzimy. Pomidory sparzamy i obieramy. Miąższ kroimy z parówkami w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy z cebulą i jajkami do kaszy. Wsypujemy tyle bułki tartej, aby masa była dość gęsta. Doprawiamy.
2. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno 1/2 kaszy, pomidory, parówki i resztę kaszy. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 190 stopni. Posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut. Polewamy keczupem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: