1

2

Przepisy

Zapiekanka porowa na cieście twarogowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 70 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. 2/3 rozwałkowujemy i wykładamy dno formy {20x40cm}, a resztą wylepiamy boki.
2. Farsz: pory oczyszczamy i kroimy w ćwierć plastry. Smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną szynkę, serek topiony i rozkruszoną kostkę WINIARY. Mieszamy i wykładamy na ciasto.
3. Masa: żółty ser ścieramy na tarce. Mieszamy z rozkłóconymi jajkami, śmietaną, i mlekiem. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą. Zalewamy farsz. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 170 stopni

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: