1

2

Przepisy

Gulasz cielęcy z pieczarkami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

1. Cielęcinę pokroić w plastry i przesmażyć. Dodać pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek. Zalać śmietaną, doprawić gałką muszkatołową. Gotować na wolnym ogniu 15min. W miarę odparowywania śmietany podlewać wodą. Miękkie mięso doprawić musztardą i gotować, aż sos zgęstnieje. Kuskus wymieszać z sosem sojowym, zalać wrzącym wywarem i odstawić do napęcznienia. Gulasz zaprawić mascarpone. Podawać z kuskusem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: