1

2

Przepisy

Galaretki z kurczaka w kolorowych paprykach

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 70 minut

oczekiwanie: 360 minut

porcje: 5 porcji

Przygotowanie:

1. Żelatynę namaczamy w 1/2 szkl. zimnej wody. Podgrzewamy aż się rozpusci. Mięsny wywar lekko podgrzewamy. Dodajemy sok z cytryny; sól; pieprz i żelatynę. Mieszamy.
2. Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, usuwamy gniazda nasienne. Jedną czerwoną paprykę kroimy w kostkę, gotujemy 4minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
3.Ser, szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Jedno kroimy w plasterki,a resztę w kostkę. Do każdej papryki wkładamy po porcji: kukurydzy, szynki, sera, ogórka, pokrojonych w kostkę jajek i papryki oraz posiekanej natki.Na wierzchu układamy po plastrze jajka i zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem ewentualnie kroimy w plastry.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: