1

2

Przepisy

Galareta z tuńczykiem i kurczakiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 420 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy. Wkładamy po połówce do 6 salaterek.
2. Fileta gotujemy i kroimy w 1,5-cm kostkę. Tuńczyka osączamy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w małą kostkę. Groszek i kukurydzę osączamy.
3. Do salaterek wkładamy po porcji kurczaka, tuńczyka i warzyw. Rosół podgrzewamy, a następnie rozpuszczamy żelatynę. Wlewamy do salaterek. Chłodzimy; aż stężeje. Przed podaniem galaretki możemy skropić octem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: