1

2

Przepisy

Nadziana papryka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy filety z kurczaka pokrojone w dość drobną kostkę. Smażymy na złoty kolor. Ryż gotujemy w bulionie Drobiowym Babuni Winiary.Następnie dodajemy do niego pokrojonego kurczaka z cebulą oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Papryczki wydrążamy i faszerujemy przygotowanym nadzieniem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, aż papryka będzie miękka.Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: