1

2

Przepisy

Gulasz w kremówce

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Mięso pociąć w kostkę jak do gulaszu. Przyprawić solą pieprzem i papryką i umieścić na dnie naczynia żaroodpornego. Na wierzchu posypać cebulą pokrojona w pól-talarki. Cebulę na wierzchu lekko posolić. Kostki bulionowe rozetrzeć w małej ilości gorącej wody i dodać kremówkę. Otrzymany w ten sposób sos wlać do naczynia żaroodpornego. Przykryte naczynie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 160 stopni przez ok 1,5h. Podawać z kaszą lub ryżem

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: